Araştırma Merkezimiz, Çaycuma Manda Yoğurdunun Coğrafi İşaretli Ürün Olarak Yaygınlaşması Çalışmasına Katıldı

Küçült Yazı Tipi Büyüt

          Çaycuma Manda Yoğurt üreticilerinin coğrafi işaret sistemine dahil edilmeleri ve coğrafi işaretli ürün amblemi kullanmalarını sağlamak amacıyla saha çalışması gerçekleştirilmiştir. Çalışmada bölgedeki manda yetiştiricileri, manda sütü ve manda yoğurdu üreticilerinin yanı sıra Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Yardımcısı Prof. Dr. U. Tansel Şireli, Gıda Mühendisi Dr. Bediha DEMİRÖZÜ ile Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu, Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytekin Pekdemir, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Tuğrul DERELİ, Zonguldak Manda Birliği Başkanı Memduh İnam ve Çaycuma TSO Genel Sekreter Yardımcısı Recep Acar’ın yer aldığı bir ekip oluşturulmuştur. Oluşan ekip Çaycuma Manda Yoğurdu’nun üretim aşamalarını yerlerinde gözlemlemiştir.

            Saha çalışmasının ardından yapılan değerlendirme toplantısı, Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu’nun ev sahipliğinde, Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Yardımcısı Prof. Dr. U. Tansel Şireli, ZBEÜ Sakine Şevki Yurtbay Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezi (GIDAMER) Müdürü Öğretim Üyesi Dr. İrem Uzunsoy, Gıda Mühendisi Dr. Bediha DEMİRÖZÜ, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Coşkun Ulutaş, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Tuğrul DERELİ, Zonguldak Manda Birliği Başkanı Memduh İnam, Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytekin Pekdemir, Genel Sekreter Yardımcısı Recep ACAR ve işletmeci Galip Kırmızı katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı - Her Hakkı Saklıdır
[]
IPv6 Etkin