Gıda Hijyeni ve El Hijyeni Eğitimleri

Sakine-Şevki Yurtbay Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezi (GIDAMER) ile Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen etkinlikte 30 Mayıs-31 Mayıs-1 Haziran 2016 tarihleri süresince Velioğlu İlkokulu, Kayıkçılar İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Şehit Hasan Yağlı İlkokulu, İsmail Hakkı Tonguç İlkokulu, 75. Yıl İlkokulu olmak üzere Çaycuma’da bulunan 6 ilkokulda Yrd. Doç. Dr. Özge ALGAN CAVULDAK, Yrd. Doç. Dr. Özge Duygu OKUR, Yrd. Doç. Dr. Ümran ALAN tarafından “Gıda Hijyeni” Gıda Mühendisliği öğrencileri Ufuk Yazıcı, Beyzanur Ayyıldız, Gülşah Albayrak, Elif Dağcı, Aslıhan Ayan, Büşra Azgı tarafından “El Hijyeni” eğitimi verilmiştir. İlkokul öğrencilerine yönelik hazırlanan eğitimlerde gıda kaynaklı hastalıkların önlenmesi amacıyla uyulması gereken kurallar ve doğru el yıkama yöntemleri vurgulanmış ve yoğun ilgi ile karşılaşılmıştır.