Gıda Hijyeni ve El Hijyeni Eğitimleri
Sakine-Şevki Yurtbay Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezi (GIDAMER) ile Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen etkinlikte 30 Mayıs-31 Mayıs-1 Haziran 2016 tarihleri süresince Velioğlu İlkokulu, Kayıkçılar İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Şehit Hasan Yağlı İlkokulu, İsmail Hakkı Tonguç İlkokulu, 75. Yıl İlkokulu olmak üzere Çaycuma’da bulunan 6 ilkokulda Yrd. Doç. Dr. Özge ALGAN CAVULDAK, Yrd. Doç. Dr. Özge Duygu OKUR, Yrd. Doç. Dr. Ümran ALAN tarafından “Gıda Hijyeni” Gıda Mühendisliği öğrencileri Ufuk Yazıcı, Beyzanur Ayyıldız, Gülşah Albayrak, Elif Dağcı, Aslıhan Ayan, Büşra Azgı tarafından “El Hijyeni” eğitimi verilmiştir. İlkokul öğrencilerine yönelik hazırlanan eğitimlerde gıda kaynaklı hastalıkların önlenmesi amacıyla uyulması gereken kurallar ve doğru el yıkama yöntemleri vurgulanmış ve yoğun ilgi ile karşılaşılmıştır.
- Dünya Süt Günü Kapsamında İlköğretim Öğrencilerine Süt ve Süt Ürünlerinin Önemi Anlatıldı
- Araştırma Merkezimiz, "Coğrafi İşaret Tescilli Çaycuma Manda Yoğurdu'nun Üretiminin Arttırılması Amacıyla Çaycuma İlçe Tarım ve Orman Müdürü, Çaycuma TSO Başkanı ve Manda Yetiştiricileri Birlik Başkanı İle Görüşmeler Yaptı
- Araştırma Merkezimiz, “Çaycuma Manda Yoğurdunun Coğrafi İşaretli Ürün Olarak Yaygınlaşması, Üretiminin ve Gıda Güvenliğinin Arttırılması” ile ilgili olarak Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası ve Çaycuma Manda Yet. Bir. ile değerlendirme toplantısı yaptı
- Araştırma Merkezimiz, Çaycuma Manda Yoğurdunun Coğrafi İşaretli Ürün Olarak Yaygınlaşması Çalışmasına Katıldı
- Araştırma Merkezimiz ve Çaycuma Gıda ve Tarım MYO Gıda Kulübü Ortaklığıyla Dünya Gıda Günü Etkinliği Düzenlendi
- Gastronominin Dünü, Bugünü, Yarını” başlıklı online söyleşi gerçekleştirildi
- Dünya Süt Günü Kapsamında Anaokullarında Süt ve Süt Ürünlerinin Önemi Anlatıldı
- GIDAMER ve Gıda Mühendisliği Öğrenci Topluluğu tarafından “GIDA ve SAĞLIK İLİŞKİSİ” başlıklı konferans düzenledi
- Sakine-Şevki Yurtbay Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezi (GIDAMER) tarafından Lise Öğrencilerine Yönelik Gıda Güvenliği ve Hijyen etkinlikleri düzenlendi
- GIDAMER “GIDA SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ” BAŞLIKLI KONFERANS DÜZENLEDİ