GIDAMER Gıda Mühendisliği öğrencilerine yönelik Kariyer Günü düzenledi
Sakine-Şevki Yurtbay Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 15 Mayıs 2017 Pazartesi günü Çaycuma MYO Konferans salonunda “Kariyer Günü” düzenlendi. Merkezimiz Müdür Yardımcıları ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özge Duygu Okur, öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümran Alan, Gıda Mühendisliği öğrencileri ve misafirlerin yer aldığı etkinliğe konuşmacı olarak Çaycuma İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Coşkun Ulutaş, Türkova Süt Fabrikası Sorumlu Fabrika Müdürü Necla Gültepe, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Tuğrul Dereli, Çaycuma İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli Gıda Mühendisi Mücahit Güleş katıldı. Kamu ve özel sektörde görev yapan konuşmacılar değerli tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerin mesleklerini daha iyi tanıyarak iş hayatına daha iyi hazırlanmaları gerekliliği vurgulandı. Sunumlarının ardından katılımcılar öğrencilerin sorularını yanıtladı. Program sonunda katılımcılara Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özge Algan Cavuldak tarafından teşekkür belgesi ve üniversitemizin çeşitli hediyeleri takdim edildi.
- Dünya Süt Günü Kapsamında İlköğretim Öğrencilerine Süt ve Süt Ürünlerinin Önemi Anlatıldı
- Araştırma Merkezimiz, "Coğrafi İşaret Tescilli Çaycuma Manda Yoğurdu'nun Üretiminin Arttırılması Amacıyla Çaycuma İlçe Tarım ve Orman Müdürü, Çaycuma TSO Başkanı ve Manda Yetiştiricileri Birlik Başkanı İle Görüşmeler Yaptı
- Araştırma Merkezimiz, “Çaycuma Manda Yoğurdunun Coğrafi İşaretli Ürün Olarak Yaygınlaşması, Üretiminin ve Gıda Güvenliğinin Arttırılması” ile ilgili olarak Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası ve Çaycuma Manda Yet. Bir. ile değerlendirme toplantısı yaptı
- Araştırma Merkezimiz, Çaycuma Manda Yoğurdunun Coğrafi İşaretli Ürün Olarak Yaygınlaşması Çalışmasına Katıldı
- Araştırma Merkezimiz ve Çaycuma Gıda ve Tarım MYO Gıda Kulübü Ortaklığıyla Dünya Gıda Günü Etkinliği Düzenlendi
- Gastronominin Dünü, Bugünü, Yarını” başlıklı online söyleşi gerçekleştirildi
- Dünya Süt Günü Kapsamında Anaokullarında Süt ve Süt Ürünlerinin Önemi Anlatıldı
- GIDAMER ve Gıda Mühendisliği Öğrenci Topluluğu tarafından “GIDA ve SAĞLIK İLİŞKİSİ” başlıklı konferans düzenledi
- Sakine-Şevki Yurtbay Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezi (GIDAMER) tarafından Lise Öğrencilerine Yönelik Gıda Güvenliği ve Hijyen etkinlikleri düzenlendi
- GIDAMER “GIDA SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ” BAŞLIKLI KONFERANS DÜZENLEDİ