GIDAMER “GIDA ZEHİRLENMELERİ VE MEDYAYA YANSIMALARI” BAŞLIKLI KONFERANS DÜZENLEDİ

Sakine Şevki Yurtbay Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezi (GIDAMER) tarafından Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma MYO Konferans Salonunda 12.05.2016 Perşembe günü “Gıda Zehirlenmeleri ve Medyaya Yansımaları” başlıklı konferans düzenlendi. Konferansa İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi öğretim üyesi Prof. Dr. Harun AKSU konuşmacı olarak katıldı.

Konferansa GIDAMER Danışma Kurulu Üyesi TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Zonguldak Temsilcisi Tuğrul DERELİ, GIDAMER Müdür Yardımcısı ve Gıda Müh. Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özge Duygu OKUR, Gıda Müh. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümran ALAN ve Gıda Mühendisliği öğrencileri katıldı. Prof. Dr. Harun AKSU, gıda zehirlenmesi, nedenleri, ortaya çıkışı, medyanın rolü hakkında bilgi verdikten sonra medyada yer alan gıda zehirlenmesi örneklerine dikkat çekti. Konuşmasının sonunda gıda zehirlenmelerini önlemek için alınabilecek önlemleri vurgulayan Harun AKSU sunumunun ardından soruları cevapladı. Program sonunda Prof. Dr. Harun AKSU’ya Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özge ALGAN CAVULDAK tarafından teşekkür belgesi ve üniversitemizin çeşitli hediyeleri takdim edildi.