GIDAMER ve Gıda Mühendisliği tarafından Ortaokul Öğrencilerine yönelik Sağlıklı Beslenme Etkinliği düzenlendi
Sakine-Şevki Yurtbay Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezi (GIDAMER) ile Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen etkinlikte 29 Mayıs-30 Mayıs-1 Haziran 2017 tarihleri süresince Kayıkçılar Ortaokulu, Mimar Sinan Ortaokulu, Barbaros Kutlutaş Ortaokulu olmak üzere Çaycuma’da bulunan 3 ortaokulda Yrd. Doç. Dr. Özge Algan Cavuldak, Yrd. Doç, Dr. Ümran Alan, Yrd. Doç. Dr. Özge Duygu Okur ile Gıda Mühendisliği öğrencileri Nida Dönmez, Betül Obuz, Seda Varol tarafından “Ortaokul Öğrencilerine Yönelik Sağlıklı Beslenme” önerilerini içeren sunum gerçekleştirilmiştir. Eğitimde çocuklara yeterli ve dengeli beslenmenin önemi, sağlıklı beslenme için temel besin gruplarından önerilen miktarlarda tüketmeleri gerektiği, ara öğünlerde tüketilebilecek besinler, kahvaltının önemi ve açıkta satılan besinlerin satın alınmaması gibi konularda önemli bilgiler verilmiştir. Etkinlik sonunda öğrencilerin soruları yanıtlanmıştır.
- Dünya Süt Günü Kapsamında Anaokullarında Süt ve Süt Ürünlerinin Önemi Anlatıldı
- GIDAMER ve Gıda Mühendisliği Öğrenci Topluluğu tarafından “GIDA ve SAĞLIK İLİŞKİSİ” başlıklı konferans düzenledi
- Sakine-Şevki Yurtbay Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezi (GIDAMER) tarafından Lise Öğrencilerine Yönelik Gıda Güvenliği ve Hijyen etkinlikleri düzenlendi
- GIDAMER “GIDA SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ” BAŞLIKLI KONFERANS DÜZENLEDİ
- Sakine-Şevki Yurtbay Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezi (GIDAMER) tarafından Ortaokul Öğrencilerine Yönelik Gıda Güvenliği ve Hijyen ile İlkokul Öğrencilerine Yönelik Bilinçli Gıda Tüketimi başlıklı etkinlikler gerçekleştirildi
- GIDAMER ve Gıda Mühendisliği tarafından Ortaokul Öğrencilerine yönelik Sağlıklı Beslenme Etkinliği düzenlendi
- GIDAMER Gıda Mühendisliği öğrencilerine yönelik Kariyer Günü düzenledi
- Ev Hanımlarına Hijyen Eğitimi
- Gıda Hijyeni ve El Hijyeni Eğitimleri
- Süt Günü Etkinliği