Süt Günü Etkinliği
Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Sakine Şevki Yurtbay Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezi (GIDAMER), Gıda Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilciliği tarafından Çaycuma Belediyesi’nin destekleriyle 24 Mayıs 2016 tarihinde Gıda Mühendisliği bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin de katılımıyla Çaycuma Atatürk Bulvarı Meydanı’nda Dünya Süt Günü etkinliği düzenlenmiştir.
Etkinlikte, GIDAMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özge ALGAN CAVULDAK, GIDAMER Müdür Yardımcısı ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özge Duygu OKUR, Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümran ALAN, GIDAMER Danışma Kurulu Üyesi TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Tuğrul DERELİ yer almıştır. Ayrıca Çaycuma Tarım İlçe Müdürü Coşkun ULUTAŞ etkinlik alanına ziyarette bulunmuşlardır. Etkinlikte halka süt ve süt ürünleri ile ilgili bilgi içeren Gıda Mühendisleri Odası Dünya Süt Günü Broşürleri dağıtılarak tüketicilere sütün önemi, besin değeri, sütün doğru işlenmesi vb. konularda bilgi verilmiş ve özellikle sokak sütçülüğünden kaçınılması vurgulanmıştır.
- Dünya Süt Günü Kapsamında İlköğretim Öğrencilerine Süt ve Süt Ürünlerinin Önemi Anlatıldı
- Araştırma Merkezimiz, "Coğrafi İşaret Tescilli Çaycuma Manda Yoğurdu'nun Üretiminin Arttırılması Amacıyla Çaycuma İlçe Tarım ve Orman Müdürü, Çaycuma TSO Başkanı ve Manda Yetiştiricileri Birlik Başkanı İle Görüşmeler Yaptı
- Araştırma Merkezimiz, “Çaycuma Manda Yoğurdunun Coğrafi İşaretli Ürün Olarak Yaygınlaşması, Üretiminin ve Gıda Güvenliğinin Arttırılması” ile ilgili olarak Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası ve Çaycuma Manda Yet. Bir. ile değerlendirme toplantısı yaptı
- Araştırma Merkezimiz, Çaycuma Manda Yoğurdunun Coğrafi İşaretli Ürün Olarak Yaygınlaşması Çalışmasına Katıldı
- Araştırma Merkezimiz ve Çaycuma Gıda ve Tarım MYO Gıda Kulübü Ortaklığıyla Dünya Gıda Günü Etkinliği Düzenlendi
- Gastronominin Dünü, Bugünü, Yarını” başlıklı online söyleşi gerçekleştirildi
- Dünya Süt Günü Kapsamında Anaokullarında Süt ve Süt Ürünlerinin Önemi Anlatıldı
- GIDAMER ve Gıda Mühendisliği Öğrenci Topluluğu tarafından “GIDA ve SAĞLIK İLİŞKİSİ” başlıklı konferans düzenledi
- Sakine-Şevki Yurtbay Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezi (GIDAMER) tarafından Lise Öğrencilerine Yönelik Gıda Güvenliği ve Hijyen etkinlikleri düzenlendi
- GIDAMER “GIDA SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ” BAŞLIKLI KONFERANS DÜZENLEDİ