Süt Günü Etkinliği

Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Sakine Şevki Yurtbay Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezi (GIDAMER), Gıda Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilciliği tarafından Çaycuma Belediyesi’nin destekleriyle 24 Mayıs 2016 tarihinde Gıda Mühendisliği bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin de katılımıyla Çaycuma Atatürk Bulvarı Meydanı’nda Dünya Süt Günü etkinliği düzenlenmiştir.

Etkinlikte, GIDAMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özge ALGAN CAVULDAK, GIDAMER Müdür Yardımcısı ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özge Duygu OKUR, Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümran ALAN, GIDAMER Danışma Kurulu Üyesi TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Zonguldak İl Temsilcisi Tuğrul DERELİ yer almıştır. Ayrıca Çaycuma Tarım İlçe Müdürü Coşkun ULUTAŞ etkinlik alanına ziyarette bulunmuşlardır. Etkinlikte halka süt ve süt ürünleri ile ilgili bilgi içeren Gıda Mühendisleri Odası Dünya Süt Günü Broşürleri dağıtılarak tüketicilere sütün önemi, besin değeri, sütün doğru işlenmesi vb. konularda bilgi verilmiş ve özellikle sokak sütçülüğünden kaçınılması vurgulanmıştır.